NYHETSBREV VECKA 51
Bra betyg från medlemmar och gäster
Vi har i år frågat våra greenfeegäster och våra medlemmar vad de tycker om banan och klubben. På detta vis har vi fått ett bra underlag till att göra förbättringar. Här nedan sammanfattas resultatet. På vår hemsida kan du läsa en utförlig rapport om undersökningarna resultat. Klicka här.

Det finns många likheter i resultat mellan undersökningarna. Medlemsundersökningen är mer omfattande och lämnar också svar på hur klubben fungerar.

Jag skulle vilja sammanfatta resultaten i följande punkter:

• Nöjda medlemmar och gäster
    Både medlemmar och greenfeegäster ger klubben generellt sett ett högt betyg. Vi är inte bäst i klassen men bättre än snittet.
  • Banan får högt betyg
    Många kommenterar spontant att vi har en välskött bana i gott trim
  • Men några förbättringar av banan är önskvärda
    - Bunkrar
    - Toaletter
    - Avståndsmarkeringar
    - Tees
    - Ruffar på sensommar och höst
  • Speltempot under högsäsong behöver höjas
    - Klubbvärdar uppskattas men behöver bli mer aktiva på banan
  • Restaurangen har fått besk kritik
  • Klubblivet behöver utvecklas
    - För många ingår inte i ett socialt nätverk
    - Bättre medlemsvård, speciellt vad gäller nya medlemmar
    - Fler arrangemang som skapar samhörighet
    - Styrelse och ledning behöver bli mer lyhörda för förslag
  • Gruppen 31 -50 år med lite högre hcp är en riskgrupp – osäkra om stanna kvar i klubben
  • Medlemsavgift OK men ingen förskottsbetalning till restaurangen
  • Greenfee OK men bjud på banguiden
  • Incheckning, shop och träning får höga betyg

Bland kommentarerna från medlemmarna finns det en hel del förbättringsförslag i stort som smått, som den nya styrelsen behöver bearbeta.

Har du några undringar kring undersökningen kan du höra av dig till mig via mail: mats@energym.se

Mats O. Nilsson
Styrelseledamot

Stöd Laholms GK
På Svenska Spel kan du välja att stödja Laholms Golfklubbs juniorer (upp till tre klubbar kan väljas) – Gräsroten delar ut 50 miljoner per år!

På svenskaspel.se/grasroten visas vad föreningar fått i bidrag – 2017 gav Svenska Spel bidrag med 3.360 kr till Laholms GK.

Årsavgift 2018
I mitten av januari sänds faktura med årsavgift ut. Det finns möjlighet att dela upp betalningen på 3 eller 6 månader, kostar 100 kr respektive 200 kr. Går även att betala via autogiro om du har ditt medlemskort anslutet till Mastercard via MoreGolf, (aviavgift tillkommer).

Fakturering kommer 2018 att ske på två olika fakturor då medlemsavgift, juniorlott och reserv till fastigheten faktureras från Laholms Golfklubb och årsavgift och eventuell bagskåpshyra faktureras via Laholms Golf AB. Viktigt att det är två olika bankgironummer som används vid inbetalning, förfallodag är 180228.

Allmän information Laholms GK
Öppettider
Kansliet är öppet vardagar 08.30-12.30. Sporadiskt öppet 171221 - 180107. Skicka gärna ett mail för vi är inne och kollar mail och post regelbundet. Kansliet hjälper vi till med medlemsärenden och andra administrativa frågor. Anmäl e-post-adress så får du information löpande från klubben.

Shopen
Stängd för säsongen och öppnar på nytt våren 2018..

Kiosken
Stängd för säsongen och öppnar på nytt våren 2018.

Restaurangen
Stängd för säsongen och öppnar på nytt våren 2018.

Vintergreenfee
Greenfee är under vintertid 225 kr alla dagar och gäller som heldagsgreenfee.

Greenfeereducering på grannklubbarna
Hallandsklubbarna ska ge minst 25% reducering av ordinarie greenfee. Gäller vardagar, minst t.o.m. v.25 o fr.o.m v. 34. På Laholms GK gäller 300 kr (ej v. 26-33).

Skåneklubbarna: Båstad, Bjäre, Mölle, Perstorp, Torekov, Åkagården, Ängelholm och Örkelljunga gäller 300 kr utom vecka 25-32.

Skogaby GK vardagar gäller 150 kr i greenfee, ej v. 26-33.
V. 26-33 alla dagar efter kl 14: 250 kr

Gästgreenfee
Gäst till medlem får reducerad greenfee med 100 kr. Max en gäst per medlem. 9 hål på Stegan 50 kr. Kan ej komb. med andra rabatter.

Reducerad greenfee
Vid spel på Vallen före kl. 08 och efter kl. 14 lördag, söndag, helg samt vardagar på högsäsong är greenfee 350 kr.

Golfbil
Klubben kräver läkarintyg för att få hyra golfbil.

LAHOLMS GOLFKLUBB ÖNSKAR GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!