NYHETSBREV LAHOLMS GK
2018-09-21

Klubbchefen har ordet

Golfsäsongen börjar närma sig sitt slut och förberedelserna för nästa säsong börjar ta vid. Säsongen har till stora delar präglats av extremväder med en kall start i april och sedan temperaturer på + 30 grader nästan dagligen. Det har inneburit stora påfrestningar för de flesta klubbar inte bara skötselmässigt utan även ekonomiskt, vilket uttryckt sig i färre gästronder och minskade greenfeeintäkter. Vi har dock haft något fler greenfeegäster och totalt även mer greenfeeintäkter än under 2017. Det är ett bra betyg för vår bana och verksamhet och visar att gästerna gillar vår anläggning.

Våra krögare har tyvärr meddelat oss att de inte planerar att vara kvar under nästa säsong. Det är tråkigt då de har varit uppskattade och gärna ville vara kvar, men de får inte ihop schemat med sina andra jobb. Det innebär att vi omedelbart kommer att börja söka efter nya krögare, så är det någon som är intresserad och har kunskapen att driva en golfrestaurang eller känner någon som vill göra det så kontakta gärna mig eller kansliet. Ni som har presentkort eller eventuella innestående pengar tänk på att utnyttja dem innan restaurangen stänger den 14 oktober!

Under hösten var det tänkt att arbetet med Masterplanen, främst ombyggnaden av bunkrarna på hål 1-6, skulle påbörjas. Efter noggrant övervägande har man valt att skjuta upp starten till nästa år och försöka göra ombyggnaden under 2 år istället för 3-5 år, som den ursprungliga planen var. Det är en lösning som är mer ekonomiskt och praktiskt gynnsam. En insats på banan kommer dock att göras redan i år och det är ombyggnaden av hål 3, vilket görs av säkerhetsmässiga skäl. Våra grannar vid sidan av banan har under säsongen fått in ett antal bollar i sin trädgård och därför väljer vi att bygga om hålet redan nu, enligt en reviderad version av Masterplanen. Planen är att ha hålet färdigt till nästa års säsongsstart.

I år fyllde Vallen 40 år och det tänker vi fira den 6 oktober med en 3-manna scramble tävling, middag med underhållning och en och annan överraskning. Det blir en fin avslutning på en säsong med en intensiv och lyckad tävlingsverksamhet med såväl SM, Teen Tour Elite med hemmaspelaren Sofie Babic som segrare, en golfvecka med nytt deltagarrekord på en enskild tävling, Golfshopens Dag med 284 personer, och mer därtill...

Vi har till nästa år beslutat att nyhetsbreven under säsongen ska komma ut endast en gång per månad istället för varje vecka, som det är nu. Syftet är att vi ska fokusera mer och bli bättre på att kommunicera till medlemmarna vad som händer i verksamheten. Vi kommer dock fortsätta att göra separata utskick för speciella aktiviteter så att ni inte missar något!

Ha en fin fortsättning på säsongen!

Jyrki Välimäki
Klubbchef

Mobil 0730-30 30 79
Tel. 0430-306 01 (val 2)

Ny huvudsponsor - MOTOR HALLAND SKODA
LAHOLMS GK välkomnar MOTOR HALLAND SKODA som ny huvudsponsor för golfklubben. Golfklubben kommer att ha ett nära samarbete med MOTOR HALLAND SKODA som kommer att vara involverade i klubbens företagsaktiviteter och en viktig partner i utvecklandet av vår sponsorverksamhet.

Per Cronqvist, Märkeschef SKODA, - " Laholms golfklubb passar perfekt ihop med den filosofi som vi har på SKODA. Vi ser fram emot ett lyckat samarbete, där vi förutom företagsverksamheten, även kommer att erbjuda förmåner för medlemmarna i golfklubben".

Nu firar vi Vallen 40 år!
Laholms golfbana 40 år!

Det firar vi den 6 oktober hela dagen. Vi börjar med tremannalags scramble. Det är kanonstart så att du hinner vila innan festen börjar med bartömning klockan 17:00. Därefter har vi prisutdelning, speedgolfutmaning, middag och dans. Någon överraskning väntar också... 

Tävlingsinformation:

Spelform: 3-mannalags scramble (anmäl lag eller individuellt).
Max antal spelare (lag): 81 (27)
Kostnad: 150 kr/deltagare (inkl. spel och middag med aktiviteter, alternativt endast spel eller middag). 
Anmälan tidigast: 24/9 kl. 12.00
Anmälan senast: 3/10 kl. 12:00


INBJUDAN - VALLEN 40 ÅR | (pdf) | 32 KB
Bli medlem 2019 - spela fritt resten av året!
Nu finns det möjlighet för de som vill bli medlemmar i Laholms GK under 2019 att spela fritt under resten av 2018. Har ni några vänner som funderar på att byta klubb eller börja spela så är det ett ypperligt tillfälle att sprida ordet till dem. 

Allmän information Laholms Golfklubb
Öppettider       
Kansliet har öppet kl. 08.30-12.30 under vardagar hela året, här hjälper vi till med medlemsärenden och andra administrativa frågor. Anmäl e-post-adress så får du information löpande från klubben.

Shop
Receptionen finns i shopen och här bekräftar du din starttid 20 min före spel och bokar starttider (går även bra via appen OnTag Scorekort, MinGolf eller terminalen i entrén). Gästgreenfee betalas här.

September vardagar kl. 08.00-17.00 och helger 08.00-16.00.
Oktober vardagar (t.o.m. 14/10) kl. 10.00 - 15.00 och helger (t.o.m. 31/10) 09.00-15.00.

Restaurangens öppettider
September / Oktober (t.o.m. 14/10) 09.00-15.00.

Kioskens öpppettider (endast helger):
September 08.30-16.30
Oktober 09.30-15.00

Övriga tider självservering från kl. 10.00.

Greenfeereducering på grannklubbarna
Hallandsklubbarna ska ge minst 25% reducering av ordinarie greenfee. Gäller vardagar, minst t.o.m. v. 25 och fr.o.m v. 34. På Laholms GK gäller 300 kr ej v. 26-33.

Skåneklubbarna: Båstad, Bjäre, Mölle, Perstorp, Torekov, Åkagården, Ängelholm och Örkelljunga gäller 300 kr utom vecka 25-32.

Skogaby GK & Tönnersjö GK vardagar gäller 150 kr i greenfee, ej v. 26-33. V.26-33 efter kl 14 gäller 250 kr.

Golfbil
Klubben kräver läkarintyg för att få hyra golfbil.

Övrigt
Är du intresserad att hjälpa till som starter eller tävlingsledare tveka inte att anmäla ditt intresse.

Glöm ej att kolla vilka tävlingar du är anmäld till när det närmar sig tävlingsdagarna, går bra att kontrollera i terminalen eller på MinGolf.

Golfspel under tidig vår kräver extra hänsyn. Respektera ev. förbud och gällande bestämmelser som meddelas på hemsida.

Nödsituation - Första hjälpen
Om en incident inträffar - befarad stroke etc.

1. Larma SOS - ring 112, uppge var du befinner dig, vem du är och vad som har hänt.

2. Ring larmnumret så att personal kan komma ut och påbörja hjälp.

Larmnummer tel. 0723-777 010