NYHETSBREV LAHOLMS GOLFKLUBB
INFORMATION VECKA 11
2018-03-16

All information i detta utskick är aktuell vid ovanstående datum och kan ändras.
Håll utkik på hemsidan för den senast uppdaterade informationen.

Det senaste nyhetsbrevet finns även publicerat på hemsidan www.laholmsgk.se/se/klubben/nyhetsbrev. 

Banstatus
Vallen:  Banan är stängd för spel. 

Stegan: Banan är stängd då det fortfarande ligger mycket snö på vissa hål. Vi kommer att öppna så fort snön försvinner.

Kommande händelser
Vintergolf
Avslutning torsdag 22/3.
Anmälan till Jan-Christer eller lista i entrén.

Young Ladies
Upptakt måndag 23/4 - Stegan 9 hål samt fika.

Veteraner
Kickoff torsdag 29/3 - Stegan 9 hål samt lunch.

Damgolf
Vårträff lördagen den 14/4 - Stegan.
Startdatum onsdagen den 18/4.
Lagtävling onsdagen 25/4 kl. 14.00 (gemensam start)
Utflykt onsdagen 23/5.

Herrgolf
Startdatum torsdagen 3/5.

Lokalvårdare sökes!
Lokalvårdare sökes!

Vi behöver förstärkning på klubben att städa klubbhus inklusive matsal, ca 10-12 h per vecka från mitten av maj månad till mitten av augusti. Gäller även helger från april till september (varannan helg). Start beroende av väderlek. Kan även vara aktuellt för studerande.  

Välkommen att kontakta Kansliet Eva Odd 0430-30601 eller kansli@laholmsgk.se.

Med vänliga hälsningar


LAHOLMS GOLFKLUBB

Eva Odd

0430-30601 val 2
kansli@laholmsgk.se

Vårårsmöte onsdag 28 mars
Välkommen på Vårårsmötet på klubben – Onsdagen den 28 mars kl 19.00, klubben bjuder på fika. 

Handlingar till mötet kommer att publiceras onsdag den 21/3 på hemsidan under medlem-klubben-interninfo-protokoll.

Städdagen flyttad till lördag 24/3
Med tanke på vädret så flyttar vi städdagen till lördagen den 24 mars med samling klockan 09.00.

Alla, såväl gamla som nya medlemmar, uppmanas att delta denna dag. Vi jobbar och trivs tillsammans mellan kl. 09- ca 12 (13). Som vanligt utdelas arbetsuppgifterna och redskapen vid klubbhuset. Alla som deltar bjuds av klubbens juniorer på förtäring vid kiosken. Dessutom inbjuds alla som städar till den speciella städtävlingen där klubben förutom prisutdelning även bjuder på lunch. För dig som har möjlighet så städar vi även onsdagen den 21 mars kl. 09.00.

Välkomna!

Juniorer 2018
Nu drar vi snart igång golf-säsongen 2018 för juniorerna!

Vår verksamhet är öppen för alla juniorer i Laholms GK. Vi tränar och tävlar tillsammans och har roliga aktiviteter under året där man får möjlighet att delta beroende på ålder och hcp. Är du sugen på att vara med? Såklart!!? Kontakta i så fall juniorkommittén via maria.stisse@live.se

Golfkul är träning för de minsta 5-8 år. Det är träning måndag (och/eller ev tisdag beroende på hur många som anmäler sig) 8 maj-26 juni, uppehåll mitt i sommaren och sen fortsätter träningarna 7 augusti-4 september. Träningen är i grupper om 8 juniorer och max antal platser är 24 st. Kostnaden är 500 kr.

Anmälan gör man till shopen fr. o. m. påskafton då shopen öppnar för säsongen. I fjol hade vi tre st fulla grupper - först till kvarn...

Medlemskommitténs aktiviteter 2018
Under våren 2018 kommer medlemskommittén att genomföra följande arrangemang:

26 mars kl 18                     
Medlemskommittén har möte i klubbrummet. Alla medlemmar välkomna. Håll utkik efter kommande möten i medlemskommittén. Du är så klart välkommen!

30 mars 2018                    
Vi säljer Laholms GK och golf på Maxi mellan kl 10-17. Vi behöver medlemmar som bemannar vår ”monter”. Vill du ställa upp så kontakta Ulla-Britt Gunnarsson. Vi står två och två i drygt en timma per pass.

15 april kl 15                     
Umgängesgolf startar. Vi spelar på Stegan och det viktiga är att träffas och hitta spelkompisar. För dig som är nybörjare och/eller saknar spelkompisar. Därefter spelar vi varje söndag samma tid fram till 15 juni. Välkommen! Har du frågor kontakt Per Hägglund.

28 april                              
Medlemmarnas dag på Laholms GK från morgon till sen kväll.

Junior Kickoff – Alexander Babic
Speedgolf – Jonathan Borggren
Kom i gång aktivitet för färska medlemmar – Mikko Persson
Medlemskväll m info, erbjudanden, överraskningar och underhållning – Thomas Borggren

11 maj                               
Vi säljer Laholms GK och golf på Maxi mellan kl 10-17. Vi behöver medlemmar som bemannar vår ”monter”. Vill du ställa upp så kontakta Ulla-Britt Gunnarsson. Vi står två och två i drygt en timma per pass.

26 maj                               
Golfen Dag/LT Golf cup – hela dagen. Hela medlemskom. ansvarig. Du fixar väl ett eget kompis lag? Vi behöver bli fler medlemmar och detta är ett bra sätt.

Mer info om medlemskommittén och deras aktiviteter kan du läsa om på hemsidan www.laholmsgk.se/se/kommitt-er/medlem.

Golf godkänns som friskvårdsbidrag
Glädjande för många är att, om arbetsgivaren godkänner det, kan man få skattefri friskvårdsförmån för golfspel och träning inom vissa belopp. Gäller från 180101. Läs mer via länk nedan.


Golfvärd
Är du intresserad att vara golfvärd under högsäsongen i sommar eller någon helgdag vår/höst har vi information - diskussion före vårårsmötet, onsdagen den 28 mars kl 18.

Välkommen!

Allmän information Laholms Golfklubb
Öppettider       
Kansliet har öppet kl. 08.30-12.30 under vardagar hela året, här hjälper vi till med medlemsärenden och andra administrativa frågor. Anmäl e-post-adress så får du information löpande från klubben.

Receptionen finns i shopen fr.o.m. 24/3, här bekräftar du din starttid 20 min före spel och bokar starttider (går även bra via appen OnTag Scorekort, MinGolf eller terminalen i entrén). Gästgreenfee betalas här. Öppet från 1/4 vardagar kl. 08.00-18.00 och helger 08.00-16.00.

Restaurangen
Öppnar åter upp skärtorsdagen den 29 mars kl. 09. Klubben välkomnar våra nya krögare och önskar att ni besöker dem ofta. 

Reserv till renovering/nybyggnation av klubbhuset
Klubbhuset uppfördes i slutet på 70-talet när banan invigdes och bestod ursprungligen av två stycken begagnade baracker. Efterhand har klubbhuset renoverats och byggts om vid flera tillfällen. 2005 genomfördes en större om- och tillbyggnad där kansliet, damernas omklädningsrum och shopen moderniserades och blev mer ändamålsenliga för nuvarande verksamhet.

Övriga delar av klubbhuset som herrarnas omklädningsrum, restaurang och kök är i grunden från den ursprungliga byggnaden och i stort behov av renovering. Stigande underhållskostnader, bristfällig disponering av ytor och svårigheter att efterleva myndighetskrav innebär att en större ombyggnation/renovering alternativt nybyggnation måste genomföras. Styrelsen initierade och genomförde en medlemsenkät för att få in medlemmars uppfattning kring alternativen att renovera eller bygga nytt. Detta eftersom det är ett stort och viktigt beslut för vår golfklubb. Vi fick 625 svar (svarsfrekvens över 40 %) där en majoritet står bakom en nybyggnation.

Före ett beslut om byggstart ska tas måste finansieringen säkerställas. Klubben är idag i stort sett skuldfri och kan därmed få bankfinansiering för en byggnation men Styrelsen anser att en egenfinansiering på 15 till 25 % ska byggas upp för att undvika hög riskexponering för vår verksamhet. Styrelsen förslår höstmötet 2016 att årsavgifterna höjs med 300 kr för 27-hålsmedlem, 150 kr för niohålsmedlem och 100 kr för junior för att bygga upp kapital före ett beslut att starta en nybyggnation.

Greenfeereducering på grannklubbarna
Hallandsklubbarna ska ge minst 25% reducering av ordinarie greenfee. Gäller vardagar, minst t.o.m. v. 25 och fr.o.m v. 34. På Laholms GK gäller 300 kr ej v. 26-33.

Skåneklubbarna: Båstad, Bjäre, Mölle, Perstorp, Torekov, Åkagården, Ängelholm och Örkelljunga gäller 300 kr utom vecka 25-32.

Skogaby GK vardagar gäller 150 kr i greenfee, ej v. 26-33. V.26-33 efter kl 14 gäller 250 kr.

Golfbil
Klubben kräver läkarintyg för att få hyra golfbil.

Laholmsveckan, v. 29, måndag 16 juli – lördag 21 juli 
Trevliga tävlingar pågår varje dag. Anmälan till dessa tävlingar kan ske från den 6 juni kl 13.00 via MinGolf och terminal.

Övrigt
- Är du intresserad att hjälpa till som starter eller tävlingsledare tveka inte att anmäla ditt intresse.
- Glöm ej att kolla vilka tävlingar du är anmäld till när det närmar sig tävlingsdagarna, går bra att kontrollera i terminalen eller på MinGolf.
- Golfspel under tidig vår kräver extra hänsyn. Respektera ev. förbud och gällande bestämmelser som meddelas på hemsida.
 

OBS! Nytt larmnummer gäller vid olycka eller liknande, tel. 0723-777 010

 
Gästgreenfee
Gäst till medlem får reducerad greenfee med 100 kr. Max en gäst per medlem. 9 hål på Stegan 50 kr. Kan ej kombineras med andra rabatter.

Reducerad greenfee
Vid spel på Vallen före kl. 08 och efter kl. 14 lördag, söndag, helg samt vardagar på högsäsong är greenfee 350 kr.

Golfens Dag och LT Golf Cup 26/5 
ta gärna vänner med dig och prova-på eller anmäl ett lag till tävlingen.

Övrig info från medlemskommitté m.fl finns tillgänglig på hemsida, anslagstavla och i nyhetsbrev.

2017-18 års HCP-revision har utförts
HCP har analyserats för höjning eller sänkning. HCP-justeringen meddelas via GIT-systemet (E-mail). Medlem som inte fått justering av sitt HCP men önskar en justering får ta kontakt med HCP-kommittén.

OBS! Det är viktigt att även registrera ronder som är i buffertzonen för att vi skall få en så bra bild som möjligt över er spelstyrka när vi gör revisionen.

Styrelse och personal önskar alla varmt välkomna till en ny härlig säsong så fort vi har banan städad och spelbar.