NYHETSBREV SEPTEMBER 2020
Klubbchefen har ordet
Säsongen börjar sakteligen närma sig sitt slut men det spelas fortfarande mycket golf. Ser vi över hela säsongen så har det spelats drygt 70 % mer medlemsrundor än ifjol och 20 % mer gästrundor. Bara i augusti så hade vi 41 % mer gästrundor, vilket är ett rekord! Det har inneburit högt slitage på banan och hårt tryck på banpersonalen som trots diverse utmaningar, såsom tidiga svampangrepp, gjort ett mycket bra jobb med en bana som fått beröm av såväl gäster som medlemmar.

Ombyggnaden som gjordes inför säsongen med nya bunkrar och greenytor på de första 9-hålen på Vallen har tagits emot över förväntan positivt. Den stora majoriteten av medlemmar, gäster och media har varit lyriska över förändringarna, som verkligen satt Laholms GK på golfsverige kartan.

Fram till mitten av juli var det fortfarande oklart hur Covid-19 skulle påverka ekonomin men sedan dess ser siffrorna positiva ut vad gäller medlemsantal och greenfeeintäkter. Vi beslutade därför också att avsluta permitteringen av personalen i förtid i augusti när väl den ekonomiska prognosen såg säkrare ut än initialt förväntat.

Trots att säsongen börjar närma sig sitt slut finns det en del kvar att göra innan vi är färdiga med årets arbete. Det som närmast står på tur är korthålsbanan som ska byggas. Nästa vecka kommer byggare från England som i ett första led kommer att påbörja arbetet med att tillgänglighetsanpassa rangen, ett krav för att få bygga korthålsbanan, och samtidigt göra tillhörande förändringar på hål 2. Detta innebär att från och med tisdag den 22 september kommer rangen att stängas av på vänster sida och att även hål 2 stängs för säsongen. Övningshålet, vid rangen, kommer att ersätta hål 2 och spelas som hål 1. Banan kommer således fortfarande att spelas över 18 hål men med en ny tillfällig sträckning. Att vi gör detta nu är för att hål 2 ska stå färdig till säsongstarten 2021. Senare kommer även tillfälliga förändringar att ske på Stegan, på hål 8 och 9, men vi kommer att meddela detta när det är dags.

För övrigt vill jag önska alla en trevlig avslutning på säsongen och har ni några frågor är ni välkomna att höra av er!

Med vänliga hälsningar,

Jyrki Välimäki
Klubbchef Laholms GK
jyrki@laholmsgk.com

Segrare dam- och herrgolfen 2020
Dam- och herrgolfen 2020 är avslutad för i år. Båda verksamheterna har haft en stor uppslutning och tävligssäsongen har sålunda varit väldigt lyckad.

Segrare i damklassen belev Eva Svensson och segrare i herrklassen blev Jan Ethnersson.

Ett Stort Grattis till båda!

Medlemskap 2020 & 2021
Sprid budskapet till vänner och bekanta att nu finns det möjlighet för nya medlemmar att teckna förmånliga medlemskap på Laholms GK för 2021. Tecknar man medlemskap för 2021 så spelar man dessutom fritt resten av 2020.

• Medlemskap 9 hål (år 1*) 1900:-
  • Medlemskap 36 hål (år 1*) 3900:-

* En registreringsavgift på 200:- tillkommer.