Footgolf-SM 2020 på Laholms GK blev en stekhet historia på en bana som många ansåg som en av de bästa footgolfbanor de någonsin spelat på. Hela arrangemanget fick idel lovord och flera tyckte att man även fortsättningsvis ska arrangera SM hos oss. Med andra ord ett mycket lyckat evenemang som fått erkännande av såväl deltagare som golfförbundet.

Ur klubbens synvinkel så har tävlingen hjälpt till att ytterligare sätta Laholms GK på kartan och förutom den massmediala uppmärksamheten i Laholms Tidning, Hallandsposten, SGFs (Svenska golfförbundets) hemsida och SVTs text-tv så har den genererat nya sponsorer och intäkter. Dessutom har vi blivit tilldelade ett marknadsföringspaket, då publik inte var tillåten, värt 100 000 kr som vi får använda oss av i SGFs kanaler för att marknadsföra vår golfklubb. En fantastisk möjlighet att berätta för hela golfsverige om den utveckling som vi som golfklubb håller på att genomföra.

Tack vare den stora succé som tävlingen blev så har vi beslutat att låta SM-banan stå kvar under en kortare period för att medlemmar och gäster ska få möjlighet att prova på en bana som de bästa spelarna i landet spelat. Vi har fått låna hål- och beachflaggor av förbundet för att förstärka upplevelsen.

Till sist vill jag tacka de ideella krafterna, bestående av en projektgrupp och funktionärer, som arbetat outtröttligt med arrangemanget både innan och under tävlingen. Utan dem hade det inte gått att genomföra tävlingen på det lyckade sätt som det gjordes. Eller som SGFs tävlingsansvarige John Lindberg uttryckte det "Tack för ett fint samarbete och framför allt för er engagemang, er tid, er service och er vilja att göra det bästa i många olika situationer. Som resulterade i ett fint svensk mästerskap i footgolf på er härliga bana och anläggning. Många, många och många lovord från spelare om banan och tävlingen".

Du kan läsa mer om footgolf SM här; Footgolf SM på Laholms GK 2020

Med vänliga hälsningar,