Lättnader för tävling från 1 juni
Uppdatering 17 maj: Efter regeringens besked om kommande lättnader i de allmänna restriktionerna i Sverige kan golftävlingsverksamhet starta upp från och med 1 juni.
Klubb-, distrikts- och förbundstävlingar kan då anordnas för barn, ungdomar och vuxna, med vissa förbehåll och riktlinjer som arrangören ska förhålla sig till. Till och med 31 maj gäller fortsatt avrådan från tävling utöver yrkesmässig idrott samt barn och ungdom födda 2002 eller senare.

Rekommendationer från och med 1 juni

SGF häver den starka avrådan för klubbar och distrikt att arrangera tävlingar och SGF:s verksamhet med förbundstävlingar och tävlingar ingående i SGF Golf Ranking kan starta (se status för årets förbundstävlingar). Detta gäller barn, ungdomar och vuxna under förutsättning att:

1. regionen där tävlingen spelas inte har skärpta råd och rekommendationer som förhindrar att tävlingen genomförs. Dessa råd kan komma sent och en tävling kan därför behöva ställas in med mycket kort varsel.
2. inga nya råd och rekommendationer kommer från RF, FHM eller regeringen som gör att tävlingsverksamheten inte kan starta 1 juni (t.ex. avrådan från resor mer än X timmar).
3. tävlingarna genomförs inom ramen för de tillfälliga kompletterande tävlingsvillkoren (uppdaterad version publiceras senare denna vecka och kommer att reglera inom vilka ramar en tävling ska genomföras praktiskt).

Våra tävlingar

Under förutsättning att ingenting förändras fram till den 1 juni är vår plan att påbörja med herr- och damgolf samt veterangolf och young ladies tävlingsverksamhet från och med det ovan nämnda datumet. Tanken är också att första klubbtävlingen, flaggtävlingen, spelas söndagen den 6 juni.

Tävlingsschemat hittar ni här; Tävlingar GIT | Laholms Golfklubb (laholmsgk.se)

Med vänliga hälsningar,

Laholms GK