NYHETSBREV JUNI 2020
Banchefen har ordet...
KHelt plötsligt är vi en bit in i juni. Våren bara försvann som vanligt. Kan i skrivande stund dock konstatera att det regnar, vilket är väldigt välkommet.

Vi började säsongen med 9 delvis ombyggda hål på Vallen. Det känns skönt att våra ombyggnationer tagits emot så väl. Den vanligaste frågan vi får är faktiskt när vi ska göra om sista nio. Innan vi gör de har vi några andra spännande utmaningar som väntar... Men helt klart är att när alla hål på Vallen är ombyggda så kommer vi att ha en väldigt stark bana!

Vintern var mild vilket bara brukar vara positivt men i år fick vi en hel del skador på fairway och till och med på vissa greener av fågelhack och andra skadedjur. Detta beror på att larver inte behövde ta sig långt ner i marken utan kunde ligga kvar precis under ytan p.g.a utebliven tjäle. Tyvärr har vi några fairways som inte är riktigt bra ännu.

Eftersom vi valt att permittera all fast anställd personal på klubben så har vi fått hitta delvis nya sätt att jobba. Vår förhoppning är att det inte ska märkas så mycket på banan, men vissa förändringar blir det såklart. Vi kommer t.ex inte att klippa ner helruffen till midsommar som vi brukar göra. Istället provar vi att klippa en typ av halvruff på de ställen där vi vet att det missas mycket. Vi tycker att det fungerar riktigt bra. Vi tar gärna emot feedback på detta. Kanske något att fortsätta med i framtiden? Även om vi är mindre personal så fortsätter vi att lägga mycket arbete på våra greener. Vårt mål är att ni alltid ska spela på de bästa greenerna i området!

Efter förfrågningar så har vi satt ut några bolltvättar på våra banor. Jag vill samtidigt påminna alla om att fortsätta följa de rekommendationer som finns angående Covid-19.

Med detta sagt så vill jag passa på att önska alla en riktigt härlig sommar med mycket golfspel.

Med vänlig hälsning,

Mattias Eriksson
Banchef Laholms Gk


Korthålsbanan
Årsmötet som hölls den 3 juni beslutade att rösta igenom förslaget att genomföra projeket med att bygga en korthålsbana som ska stå färdig till säsongen 2021. 

Byggstart är beräknad till början av september och tar cirka 3 månader att genomföra. I  projektet ingår även en uppgradering och tillgänglighetsanpassning av rangen.

Projektet är ett led i att stärka medlemssituationen och på sikt öka klubbens intäkter genom att kunna erbjuda ett komplett utbud med 3 golfbanor och en footgolfbana. 

Projektet kommer att kosta cirka 4,5 miljoner kronor och finansieras genom bidrag från Arvsfonden, Riksidrottsförbundet/SISU, kommunen och sponsorer såsom Laholms Sparbank och Södra Hallands Kraft.

Klubbtävlingarna drar igång!
Från och med den 1 juli är det tillåtet med klubbtävlingar igen. Det firar vi med att sparka igång säsongen med en golfvecka som drar igång med Företagsmixen den 13 juli. Vi kommer att genomföra 6 tävlingar under veckan med en förändring från ifjol, nämligen att den populära Räkfrossan utgår och ersätts av Partrippeln. Detta på grund av svårigheter med servering av räkbuffén på kvällen. Men krögarna kommer tillbaka med sin populära tävling till nästa år...

ANMÄLAN till tävlingarna till Golfveckan öppnar idag fredag den 12 juli från kl. 18.00. Tänk på att trycket på anmälningar kan bli stort så vänta inte med din anmälan om du vill vara säker på att komma med.

Det övriga tävlingsschemat kommer i stort att se ut så som det var planerat. Här kan ni se tävlingsschemat för resten av säsongen; https://www.laholmsgk.se/se/tavlingar/tavlingar-1.

Det kommer att råda tillfälliga tävlingsvillkor från och med den 1 juli som kommer att publiceras på hemsidan innan tävlingarna drar igen. 

Grönt kort utbildning
För att locka nya medlemmar till klubben och öka medlemsantalet så erbjuder vi väldigt förmånliga gröna kort utbildningar där medlemskap ingår. Nu kan man ta ett grönt kort inklusive medlemskap på 9-hålsbanan, som gäller resten av året, för endast 2000 kr.

Sprid gärna budskapet bland vänner och bekanta och hjälp klubben att få nya medlemmar!

Golfvärdar
Nu närmar sig högsäsongen med stormsteg och även fast det har varit hög belastning under hela säsongen som kommer rondtiderna mest sannolikt att öka. Gästspelet är som högst efter midsommar och 6 veckor framåt och har man inte spelat en bana tidigare så tar det helt enkelt längre tid...

Vi uppmanar därför ALLA som har möjlighet att ställa upp någon dag, själv eller med en kompis, att anmäla sitt intresse. Det är redan några som har anmält sig med det behövs fler!

Innan midsommar kommer ett schema att skickas ut till alla intresserade där man kan fylla i de dagar man vill hjälpa till.

För frågor och anmälan:

Tel. 0430-306 01 (val 2)
E-post: jyrki@laholmsgk.com

Footgolf-SM 2020
Footgolf-SM i augusti blir av!

Med de restriktioner och rekommendationer som råder och har rått i landet såg det länge ut som att Footgolf-SM skulle ställas in. Men i och med att det nu är fritt fram att resa inom landets gränser så kommer tävlingen att arrangeras den 14-16 augusti på klubben.

Footgolfbanan kommer att byggas ut till 18 hål för att spelas så som golfförbundet vill ha banan uppsatt till tävlingen. Det förberedande arbetet som görs kommer inte att ha någon inverkan på vare sig golfbanan eller spelet. 

Vi räknar med att tävlingen kommer att bli en stor folkfest och ge ytterligare positiv uppmärksamhet åt golfklubben.

Då det inte har varit möjligt att genomföra kval till huvudtävlingen så kan alla anmäla sig. Först till kvarn gäller... Så det vore roligt ifall några medlemmar från klubben anmäler sig till antingen singel- eller lagtävlingen, när förbundet öppnar upp för anmälningar den 26 juni!