NYHETSBREV JUNI 2021
Banchefen har ordet...
När ni har åkt till klubben och kommer ner för backen mot parkeringen har ni kanske sett att det varit mycket aktivitet på vår nya korthålsbana. Eller ni har kanske fått en gratis biltvätt av bevattningen som går 7-8 gånger dagligen... Med stor hjälp av vår frivillig-grupp håller vi på att färdigställa banan och Lördag den 3 Juli är det dags för invigning. Som med de flesta nya banor och ombyggnationer som görs vill man alltid vänta lite längre med att öppna. Man vill ha mer tid för att ytorna ska bli riktigt bra. Men vi känner att det är dags nu att låta medlemmar och gäster prova vårt nytillskott. Men banan behöver tid för att sätta sig och bli bra, så denna säsong får man hålla förhoppningarna lite lägre på kvalitet.

Eftersom banan har 6 hål vid en sida av nerfarten och 3 hål vid den andra så kommer vi att spela 6 hål ibland och 9 hål ibland. 3-hålsslingan fungerar utmärkt att använda som träningsområde och detta kommer att ske vid vissa tider. Genom att alternera kan vi även spara lite på ytorna detta första år.

Vi tror att banan blir ett bra komplement på vår anläggning för alla som vill vässa sitt närspel, bara gå ut med några klubbor för en snabb runda eller som uppvärmning innan ronden på Vallen eller Stegan. Vi får en väldigt vacker och böljande korthålsbana med hål mellan 35 och 75 meter där tanken är att man nästan kan putta sig runt genom att använda kullar och konturer på hålen. På köpet råkade vi få 2 väldigt bra omgjorda hål på Stegan och ett fantastiskt nytt korthål på Vallen.

Vi vill passa på att tacka Arvsfonden, Riksidrottsförbundet/SISU, Laholms kommun, Laholms Sparbank och Södra Hallands Kraft m fl som gjort detta projekt till en verklighet!

Vi ses på invigningen...

Mattias Eriksson
Banchef Laholms GK

Har du överblivna golfklubbor?
På korthålsbanan kommer klubben att bedriva verksamhet för skolungdomar och övriga som vill prova-på att spela golf. Banan kommer att vara ett bra sätt för många att komma in i sporten och förhoppningsvis också bli medlemmar på sikt.

Klubbens tanke är att låna ut klubbor till barn och ungdomar som inte har egna. Vi har redan gjort klart med Våxtorpsskolan att eleverna ska få komma och spela under skoltider.

Så gör en god gärning och skänk klubbor som du inte använder till klubben, så att vi kan utrusta spelare som är nyfikna på sporten! 

Vi tar emot alla klubbor; junior- dam- och herrklubbor. Du kan lämna klubborna i shopen eller på kansliet.

/Laholms GK

Sommargolfen börjar...
Hej alla glada juniorer!

Nästa vecka på tisdag börjar sommargolfen. Vi har träning mellan kl. 11-12 tisdag-torsdag. Lunch kl. 12-13. Det finns möjlighet att äta i restaurangen eller ta med eget och äta i juniorrummet. Kl. 13-15 spelar ni på 9-hålsbanan.

Sommargolfen håller på i åtta veckor under sommarlovet.

Priset är 150 kr/vecka eller 800 kr för alla veckor.

Ni anmäler er i shopen.

Hoppas vi ses på tisdag.

Mvh Simon

Footgolf-SM 2021
Den fjärde upplagan av de svenska mästerskapen i footgolf spelas den 14–15 augusti på Laholms Golfklubb.

Klasser

Footgolf-SM 2021 spelas i fyra klasser – lag och individuellt, dam och herr. Mästerskapet är öppet för personer födda senast 2005 och medlem i förening ansluten till Riksidrottsförbundet. Läs mer i regler och tävlingsvillkor nedan.

Startfält

Årets mästerskap genomförs med direktanmälan, utan kvaltävlingar. Anmälan, som öppnar 7 juni, är öppen för alla som uppfyller kraven för deltagande gällande ålder och medlemskap i en RF-ansluten förening.

Spelare som placerade sig topp 10 i dam- respektive herrklassen vid footgolf-SM 2020 (se resultatlistor nedan) har en garanterad plats i det individuella mästerskapet. SGF:s tävlingskommitté har fem wildcards per individuell klass samt ett wildcard per lagklass att fördela fritt. Övriga deltagare tas ut i anmälningsordning vid överanmälan. Läs mer i tävlingsvillkoren nedan.

Bana

Den 18 hål långa footgolfbanan på Laholms Golfklubb öppnade så sent som i maj 2019 och löper längs med klubbens 9-hålsbana. Bansträckningen beslutat senast 1 juli.

Covid-19

Footgolf-SM 2021 kommer att genomföras enligt de tillfälliga kompletterande tävlingsvillkor som gäller från 1 juni 2021 för all tävlingsverksamhet arrangerad av Svenska Golfförbundet under coronapandemin. Läs dem här.

Swedish Footgolf Tour

Individuella Footgolf-SM ingår som en deltävling på den svenska footgolftouren (SWEFT) för damer och herrar.

Touren består i år av elva tävlingar, där rankingpoängen från spelarens fem bästa tävlingar under de senaste 12 månaderna räknas in i en slutranking i klasserna dam, damsenior 46+, herr och herrsenior 46+.

Footgolf-SM ger 250 rankingpoäng till vinnaren i respektive klass, därefter i fallande skala enligt tourens poängtabell.

Aktuell ranking SWEFT (uppdateras för 2021 efter första tävlingen 12–13 juni)

Footgolf-SM är dessutom en kvaltävling till EM i Ungern, hösten 2021.

tavlingsvillkor-footgolf-sm-2021--individuellt | (pdf) | 509 KB
tavlingsvillkor-footgolf-sm-2021--lag | (pdf) | 481,9 KB
regler-footgolf-sm-2021 | (pdf) | 1,5 MB
Nya Golfbilar
Då efterfrågan på golfbilar vuxit enormt de senaste åren så har klubben hyrt in ytterligare två golfbilar. Vi har nu totalt 10 st golfbilar.

För de som hyr golfbil ofta finns det möjlighet att köpa ett årskort. Kontakta kansliet för frågor om årskort.

TV-skärm utomhus
Vi har flyttat TV-skärmen som suttit på gaveln på klubbhuset till väggen vid tävlingskansliet. Vi kommer inom kort att installera program och börja visa starttidsschema och tävlingsresultat på skärmen.

Upptäck Nya Nissan Qashqai på Laholms GK 17-18 juli
Hedin Bil Bilvaruhuset i Halmstad kommer den 17-18 juli att presentera helt nya Nissan Qashqai. Alexander som är säljare på Nissan kommer att finnas på plats mellan kl. 12 och kl. 15 för att presentera denna helt nya bil.

Välkomna!