NYHETSBREV APRIL
Klubbchefen har ordet...
Äntligen är det dags att dra igång säsongen med hela anläggningen öppen. Imorgon fredag den 3 april öppnar vi förväntansfullt upp den ombyggda 18-hålsbanan Vallen för spel. Även shopen öppnar på fredag och på måndag öppnar restaurangen. 9-hålsbanan Stegan har varit öppen med ordinarie greener stort sett hela vintern, med undantag för några extrema regnperioder, och det är planen även framledes för att medlemmarna ska ha möjlighet att spela året runt.

Golfen är unik, i rådande läge i samhället, med att den kan erbjuda friskvård och aktivitet i en utomhusmiljö, men det är också allas vårt ansvar att minska risken för smittspridningen av Coronaviruset (Covid-19). Vi följer därför myndigheternas råd och rekommendationer och genom hemsidan och nyhetsbrev kommer vi att hålla gäster och medlemmar informerade. Längre ner i nyhetsbrevet kan du läsa mer om vad som gäller på vår anläggning.

Även om verksamheten på klubben fortsätter som vanligt så är en del tävlingar i april inställda för att främst undvika stora folksamlingar. Så fort situationen ändras så räknar vi med att även tävlingsverksamheten kommer igång. Träningsverksamheten håller igång som vanligt under försiktighet.

Det inställda Vårårsmötet planeras att hållas så fort som möjlighet finns, men för den som är intresserad av fjolårets ekonomiska resultat redan nu så finns handlingarna publicerade på hemsidan under interinfo. Resultatet för 2019 blev bättre än förväntat...

Den stora händelsen, ur medial synpunkt, kommer i år vara att klubben har blivit utsedd att arrangera SM i Footgolf den 14-16 augusti. Vi räknar med stort intresse såväl lokalt som regionalt, vilket kommer att ge en positiv effekt för klubben på sikt.

Vi har under vintern installerat larm i bagförråd och i golfbilsparkeringen för att nattetid hålla oinbjudna gäster borta. Restaurangen har fått en uppfräschning i form av en ny matta och nya möbler och vi har satt upp en digital TV-skärm utomhus som ska visa aktuell information på klubben.

Missa inte att längst ner i nyhetsbrevet läsa en väldigt trevlig artikel om Laholms GK och ombyggnaden av banan. 

Till sist vill jag önska alla medlemmar en lyckad golfsäsong och hoppas att alla tycker om förändringarna som gjorts på Vallen!

Med vänliga hälsningar,

Jyrki Välimäki
Klubbchef Laholms Gk
0730-30 30 79
jyrki@laholmsgk.com

 

Information med anledning av Coronaviruset
Rekommendationerna nedan är med hänsyn till våra anställda, medlemmar och gäster. Vi vill att du ska vara helt symptomfri när du spelar golf hos oss, vilket även gäller oss som jobbar här på klubben. Vill du gå direkt ut att spela golf går det fint, det räcker med en vink genom dörren till shopen/receptionen så att vi vet att du är här.
 
Allmänna riktinjer: 
 • Prioritera alltid en god handhygien, dvs. tvätta händerna regelbundet.
 • Torka händerna med pappershanddukar.
 • Stanna hemma vid minsta symtom.
 • Undvik att röra ansikte eller ögon.
 • Undvik att hosta och nysa öppet – gör det i armvecket, i pappersnäsduk eller dylikt. 
 • Håll avstånd.
 • Har du varit utomlands nyligen ber vi dig att inte komma in i shopen, kansliet eller restaurangen de närmaste 14 dagarna efter hemkomst.

Åtgärder på banan:

För att minska risken för smittspridning under rådande tider gäller nedanstående tillfälliga lokala föreskrifter:
 • Flaggstången bör alltid lämnas kvar i hålet även vid spel på green. Om flaggstången måste vidröras för att centreras i hålet bör spelaren använda handske, alternativt en klubba.
 • När bollen ska tas upp ur hålet bör spelaren använda handske.
 • Bunkerkrattor behöver inte användas och använder man dem bör man använda en handske. Väljer man att inte använda bunkerkrattan ska man jämna ut sanden med sin fot eller en klubba.

Övrigt:
 • Vi håller våra bolltvättar stängda.

Nytt Världshandicap 2020
Från och med 1 mars 2020 har vi ett nytt handicapsystem i Sverige. Du behöver inte ha koll på detaljer utan du behöver bara Logga in i Min Golf och ta reda på vad din exakta handicap är enligt världshandicapsystemet. När du ska spela gör du precis som tidigare; kolla din spelhandicap i slopetabellen, spela enligt golfreglerna och gör ditt bästa.

Registrera sedan ronden – bra som dålig – i Min Golf eller via någon av de digitala scorekortsappar som är kopplade till Min Golf, till exempel Golf GameBook.

Vill du veta mer?

Du som vill få mer koll på funktioner, termer och beräkningar kan gå SGFs kostnadsfria onlineutbildning och läsa igenom frågor och svar längre ner på sidan.

Dessutom finns möjlighet att kontakta klubbens handicapkommitté för mer information

Tävlingsverksamhet
Veteranerna, Young Ladies och Damerna har ställt in de första omgångarna av spel. 

 • Veteranerna ställer in omgångarna den 2 och 9 april.
 • Young Ladies ställer in upptaktsmötet den 20 april.
 • Damerna ställer in Vårträffen den 18 april och Texas Scramble den 22 april.

Mer information om tävlingsschemat kommer att skickas ut av respektive verksamhet.

Golfbranschen skriver om Laholms GK
Golfbranschen.se bevakar och skriver om golfbranschen i Sverige och även utomlands och de vänder sig främst till personer som jobbar med golfklubbar, golfbanor, golfturism, golfmedia, mark- och anläggning, grönyteskötsel, utbildning och golfutrustning.

I veckan har de skrivit om Laholms GK som redan fått stor spridning i sociala medier.

Klicka på länken för att läsa artikeln; https://www.golfbranschen.se/