NYHETSBREV NOVEMBER 2020
Klubbchefen har ordet...
Vilken golfsäsong det har varit!

Det som först såg att bli ett tufft år för golfklubben vändes till ett mycket bra år, som för många andra klubbar i landet. Vi har för första gången på flera år fler medlemmar än föregående år och vi har greenfeeintäkter som mer än väl motsvarat våra förväntningar. Vi har haft mer intäkter varje vecka från och med vecka 29 än under motsvarande vecka under fjolåret.

Trots att tävlingssäsongen blev avkortad så hade vi en mycket framgångsrik golfvecka, med rekordstort deltagande. Vi genomförde även ett lyckat footgolf-SM i augusti, dock utan publik, till den grad att SGF nu erbjudit oss att hålla mästerskapet även nästa år. Det blir första gången som en klubb får arrangera ett återkommande mästerskap. Och som vi nämnt tidigare så fick vi ett marknadsföringspaket värt 100 000 kr som vi kommer att använda för att marknadsföra klubben i förbundets kanaler. Vi arrangerade också för första gången en stor sponsortävling Laholms GK Open under hösten, som även var öppen för medlemmarna. Nästan 200 deltagare tog del av massor av roliga aktiviteter runt banan och spelade om ett fantastiskt prisbord. Förutom stora sponsorintäkter så fick vi även ut en tidning om tävlingen, där vi kunde skriva om klubben, till mer än 20 000 hushåll i Laholm, Halmstad och Båstad med omnejd. Bättre marknadsföring än så är svårt att få och det är redan spikat att tävlingen kommer att gå av stapeln även nästa år men då den 22 maj, så boka in det datumet så att ni kommer med.

Som ni säkerligen inte har missat så händer det mycket på klubben nu inför nästa år. Framförallt ska Korthålsbanan stå färdig till nästa säsong, med de förändringar som kommer med den. Men det stannar inte där utan styrelsen har beslutat att vi fortsätter med Masterplanen och bygger färdigt bunkrarna på de sista 9 hålen. 2016 togs en Masterplan fram med målet att göra om bunkerområdena inom 5 år och 5 år senare kommer förändringarna stå färdiga. Vi kommer till nästa år inte bara ha en korthålsbana av klass utan även en färdig 18-hålsbana, som enligt vår banarkitekt Christian Lundin kommer bli en utav Sveriges 50 bästa banor!

Att det händer mycket på Laholms GK nu har heller inte gått obemärkt förbi i Golfsverige. Det märker framförallt vi som jobbar här då klubbar som Båstad, Varberg, Haverdal, Stockholms GK och fler ringt eller kommit och besökt oss för att se eller fråga råd om hur vi arbetar med utveckling.

Vi har jobbat på att synas i media mer än tidigare och det har vi lyckats bra med i år. Till nästa år är vår plan att synas ännu mer och få utrymme i de största branschtidningarna där vi presenterar vår nya anläggning för alla golfare i landet.

Slutligen så kan jag meddela att Henke och Cimmy, som ni känner sedan tidigare, kommer att driva restaurangen från och med nästa säsong.

Ha nu en härlig vinter och spela mycket golf på Stegan, som vi planerar vi att ha öppen som mycket som möjligt i vinter!

Med vänliga hälsningar,

Jyrki Välimäki
Klubbchef Laholms GK

0730-30 30 79
jyrki@laholmsgk.com

Banchefen har ordet...
Säsongen närmar sig sitt slut, men vi jobbar på nya upplevelser på flera olika ställen på vår anläggning. På Vallen är vi snart klara med ett helt nytt hål. Det är tvåan som får ett rejält ansiktslyft. En ny tee från en helt ny vinkel, ner till en green som ligger i höjd med vår drivingrange. Bakom green ligger 2 bunkrar och framför blir det stora avrinningar. Hål 2 kommer att gå från ett ganska intesägande hål till en höjdpunkt på banan, kanske till och med banans bästa hål. Vår arkitekt Christian Lundin säger till och med att det är det bästa par-3 hål han varit inblandad i. Stora ord och till våren får alla medlemmar prova på detta nya signaturhål. På bilden nedan ser vi gänget med frivilliga som hjälpte oss att torva greenen. Ett stort tack till alla som hjälper till!

På Stegan blir det också en del nyheter. På hål 8 flyttas greenen och kommer att ligga bakom dammen till vänster istället. Vi får en kort par 4 som blir betydligt mer spännande än innan. Hål 9 kortas ner till ett par 3 på ungefär 110 meter från gul tee och knappt 100 från röd. Istället för ett smalt och svårt hål får vi ett verkligt fint avslutningshål på vår niohålsbana.

Anledningen till förändringarna på Stegan är att vi ska få plats med vår nya korthålsbana. Någon gång i november står korthålsbanan färdig och det ser riktigt spännande ut.. Mer om detta senare.


Mattias Eriksson
Banchef


Övrigt
Här kommer lite allmän information att ta del av:

  • Drivingrangen har stängt för säsongen.
  • Stegan är öppen för spel men blöt på framförallt hål 8, så ta hand om banan.
  • Många anmärker på att det lagas dåligt med nedslagsmärken och att torvor inte läggs tillbaka. Om vi alla lagar efter oss så mår banan bättre av det!
  • Spelrätter finns att hämtas på kansliet.
  • Kansliet säljer Golfhäften även under vintern.