Våra fantastiska banor

18-hålsbanan Vallen

Till säsongsstarten 2021 öppnade klubben upp 18-hålsbanan med nya bunkrar, klipplinjer och greenområden designade av Christian Lundin, en av Sveriges mest efterfrågade banarkitekter. Ombyggnationen av banan har resulterat i att en redan populär och omtyckt bana fått en ny mästerlig design. 

Vallen är en klassisk parkbana vackert inbäddad i lövskog runt Smedjeån som slingrar sig genom banan. Banan är måttligt kuperad vilket gör den lätt att gå. Den har givmilda fairways som gör det lätt att hålla bollen i spel, vilket innebär korta ronder även vid hög belastning. Men framförallt har den en väldigt hög kvalitet på greenområden och variation på hålen.

Alla data om Vallen hittar du här.

9-hålsbanan Stegan

Stegan stod klar 2003 och gränsar vackert till Stegasjön. Den påminner om Vallen med sin parkkaraktär men är något mer kuperad och har vatten i spel vid åtta av de ondulerade greenerna, vilket gör den till en utmaning för såväl elitspelare som medelgolfare. Här gäller bollränna och det är sällan lång kö. Till säsongen 2021 byggdes 2 av hålen om för att ge banan ett ytterligare lyft.

Pay and play!
Om du är medlem och har hcp 36 eller lägre, kan du ta med en spelare som inte är medlem i någon klubb och spela på 9-hålsbanan Stegan för ordinarie greenfee (reducerad för spel med medlem). Tänk dock på att det är du som ansvarar för speltempo och golfetikett!

Alla data om Stegan hittar du här.

Korthålsbanan

Den 3 juli 2021 öppnade vår nybyggda korthålsbana designad av Christian Lundin.

Banan är byggd av 1st Golf Construction som arbetat på banor som Royal St George’s, Royal Portrush, Royal County Down, Carnoustie, Royal Lytham St Annes, Muirfied och Portmarnock och är en unik och vacker skapelse med hål mellan 40-90 meter.

Pay and Play
Banan är öppen för alla, och fungerar lika bra som en pay- and playbana som en teknikbana för den mer erfarne golfaren. Ingen tidsbokning krävs.