Varmt välkomna till Laholms GK

Laholms Golfklubb
– en komplett pärla på västkusten

Hösten 2019 påbörjades ombyggnationen av de första 9 hålen på 18-hålsbanan, under ledning av Christian Lundin, som är en av Sveriges mest efterfrågade banarkitekter. Under hösten 2020 färdigställdes ombyggnationen av de sista 9 hålen och till säsongsstarten 2021 öppnar klubben upp en bana med nya bunkrar, klipplinjer och greenområden som har resulterat i att en redan populär och omtyckt bana fått en ny mästerlig design. Under hösten 2020 byggde klubben även en unik korthålsbana, även den under ledning av Christian Lundin, som påminner om banor med linkskaraktär.

LAHOLMS GOLFKLUBB som ligger mellan Halmstad och Båstad bildades redan 1964 och är en av Hallands äldsta klubbar. Klubben har idag en 18-hålsbana, en 9-hålsbana, en korthålsbana och en Footgolfbana, som står som arrangör för SM 2021 för andra året i rad.

På klubben finns en av Sveriges största golfshopar, toppmoderna träningsmöjligheter och en restaurang som serverar en klassisk à la carte-meny, lunch- och pizzarätter.

18-hålsbanan Vallen är en klassisk parkbana vackert inbäddad i lövskog runt Smedjeån, som slingrar sig genom banan. Den har givmilda fairways som gör det lätt att hålla bollen i spel, vilket innebär korta ronder även vid hög belastning. Men framförallt har den en väldigt hög kvalitet på bunkrar, greenområden och variation på golfhålen som gör att du aldrig tröttnar på att spela banan.

9-hålsbanan Stegan, som är en fullängdsbana, gränsar vackert till Stegasjön. Den påminner om Vallen med sin parkkaraktär men är mer kuperad och har vatten i spel vid åtta av de ondulerade greenerna. Den utgör ett utomordentligt komplement till 18-hålsbanan, för den som vill spela två varierande banor under en dag. Under högsäsong ingår spel på Stegan för den som löser greenfee på Vallen.

Korthålsbanan som är byggd av 1st Golf Construction som arbetat på banor som Royal St George’s, Royal Portrush, Royal County Down, Carnoustie, Royal Lytham St Annes, Muirfied och Portmarnock är en unik och vacker skapelse med hål mellan 40-90 meter.

Footgolfbanan, som har 18 hål, är en av landets absolut bästa footgolfbanor och älskad av spelarna.

Golfpaket finns att boka för de som väljer att stanna flera dagar med boende i anslutning till banorna, inne i den charmiga staden eller ute vid sandstränderna i Mellbystrand. I samband med ett besök till Laholm finns möjlighet att upptäcka kommunens natursköna upplevelser, fantastiska fiskevatten, milsvida cykelleder, branta skidbackar, Hallands äldsta stadskärna och Sveriges längsta sandstrand.

Välkommen!