Varmt välkomna till Laholms GK

Laholms Golfklubb
– en komplett pärla på västkusten

Till säsongen 2021 färdigställdes klubbens masterplan med ombyggnationen av 18-hålsbanan. Under ledning av Christian Lundin, en av Sveriges mest efterfrågade banarkitekter, fick banan nya mästerligt designade bunkrar, klipplinjer och avrinningsytor kring greenområden som resulterat i en av regionens absolut bästa golfbanor. Under 2022 kommer MoreGolf Mastercard Tour, som ingår i Nordic League, att arrangeras på banan.

LAHOLMS GOLFKLUBB som ligger mellan Halmstad och Båstad bildades redan 1964 och är en av Hallands äldsta klubbar. Klubben har en 18-hålsbana, en 9-hålsbana, en korthålsbana och en Footgolfbana. På klubben finns en av Sveriges största golfshopar, toppmoderna träningsmöjligheter och en restaurang som serverar en klassisk à la carte-meny, lunch- och pizzarätter.

18-hålsbanan Vallen är en klassisk parkbana vackert inbäddad i lövskog runt Smedjeån, som slingrar sig genom banan. Den har givmilda fairways som gör det lätt att hålla bollen i spel, vilket innebär korta ronder även vid hög belastning. Men framförallt har den en väldigt hög kvalitet på greenområden och variation på golfhålen som gör att du aldrig tröttnar på att spela banan.

9-hålsbanan Stegan, som är en fullängdsbana, gränsar vackert till Stegasjön. Den påminner om Vallen med sin parkkaraktär men är mer kuperad och har vatten i spel vid åtta av de ondulerade greenerna.

Korthålsbanan är en unik och vacker pay & playbana med linkskaraktär med hål mellan 40–75 meter och är byggd av välrenommerade 1st Golf Construction, som arbetat på banor som Royal St George’s, Royal Portrush, Royal County Down, Carnoustie, Royal Lytham & St Annes, Muirfied och Portmarnock.

Footgolfbanan, en av landets bästa 18 hålsbanor, har stått värd för Footgolf-SM under 2020 och 2021.

Golfpaket finns att boka för de som väljer att stanna flera dagar med boende i anslutning till banorna, inne i den charmiga staden eller ute vid sandstränderna i Mellbystrand.

I samband med ett besök till Laholm finns möjlighet att upptäcka kommunens natursköna upplevelser, fantastiska fiskevatten, milsvida cykelleder, branta skidbackar, Hallands äldsta stadskärna och Sveriges längsta sandstrand.

Välkommen!