Footgolf-SM 15-16 augusti

Den tredje upplagan av de svenska mästerskapen i footgolf spelas den 15–16 augusti på Laholms Golfklubb.

Anmälan är öppen!

Sista dag för anmälan är 24 juli klockan 12.00. Senast 27 juli publiceras en anmälningslista för respektive klass här på sidan, med information om vilka spelare och lag som anmält sig och kommit med.

Anmälan till individuell klass ➤

Anmälan till lagklass ➤

För att anmälan ska vara giltig måste du också ha betalat in anmälningsavgiften senast 24 juli (303 kr för individuell klass, 606 kr för lagklass). För deltagande i lagklassen krävs att samtliga spelare i laget även anmäler sig till den individuella klassen.

Klasser

Footgolf-SM spelas i fyra klasser – lag och individuellt, dam och herr. Mästerskapet är öppet för personer födda senast 2004 och medlem i förening ansluten till Riksidrottsförbundet. Läs mer i regler och tävlingsvillkor nedan.

Direktanmälan utan kval

Efter noggrant övervägande har tävlingsledningen beslutat att mästerskapet i år genomförs med direktanmälan. Det blir alltså inga kvaltävlingar till footgolf-SM 2020, utan anmälan är öppen för alla som uppfyller kraven för deltagande gällande ålder och medlemskap i en RF-ansluten förening.

Startfält

Spelare som placerade sig topp 10 i dam- respektive herrklassen vid footgolf-SM 2019 har en garanterad plats i det individuella mästerskapet. SGF:s tävlingskommitté har fem wildcards per individuell klass, samt ett wildcard per lagklass att fritt fördela.

Övriga deltagare tas ut i anmälningsordning vid överanmälan. Detaljerad information om startfälten finns i tävlingsvillkoren nedan.

Regler och tävlingsvillkor