Intervju med våra nya krögare...

Intervju med Cimmy Ekblad, en av våra nya krögare, om golfrestaurangen...

Hur kommer det sig att ni hamnade som krögare på Laholms GK?
Henrik drev krogen här på klubben mellan 2005-2009 och när han blev tillfrågad om han ville göra det igen så ringde han mig och Morgan och vi tände på idén direkt.

Har ni jobbat ihop tidigare?
Jag och Morgan har känt varandra i 20 år och vi har drivit en Food Truck tillsammans i Rydebäck som serverade thaimat. Jag och Henrik känner varandra från Harry's i Helsingborg sedan 3 år tillbaka och Morgan har lärt känna Henrik den vägen.

Hur ser er vision ut för golfrestaurangen?
Vi har alla ett genuint matintresse och en lång erfarenhet från branschen. Jag har mina influenser från Spanien, Italien och Grekland där jag har bott och arbetat medan Morgan och Henrik har influenser från USA där de har verkat. Så för att svara på din fråga så vill vi laga mat som är äkta och trogen därifrån den kommer. Svensk husmanskost ska vara klassisk samtidigt som tapas ska smaka som i Spanien.

Innebär det att ni kommer att servera mycket internationell mat?
Nej, vi kommer att fokusera på svensk husmanskost till lunch och klassisk golfrestaurang mat som pyttipanna, hamburger tallrik och friterad spätta till A' la carte. Vi kanske smyger in någon thairätt på prov någon lunch men internationell mat kommer vi annars att servera under våra temakvällar som vi kommer att ha under säsongen. Då fokuserar vi på ett land där både mat och dryck passar ihop.

Det är ju populärt med lokalt producerade råvaror, är det någonting som även ni tänker satsa på?
Absolut, grönsaker, ägg och potatis tänker vi köpa från lokala bönder. Jag fick precis numret till Knäredskyckling som vi också tänker samarbeta med. Dessutom håller vi på att prova ett lokalt öl som vi funderar på att ta in.

Har ni några andra planer för restaurangen som du vill dela med dig av?
Vi kommer att satsa på aktiviteter i restaurangen med quizkvällar som startar den 16 maj, bruncher som smygstartar Kristi himmelsfärdsdag och grillkvällar i juni och temakvällarna som jag nämnde. Jo, sedan kommer vi också att satsa på golfveckan med en egen tävling och grillad mat under hela veckan.

Avslutningsvis, något du vill hälsa till medlemmarna?
Vi är här för medlemmarna och ser fram emot att lära känna så många medlemmar som möjligt, gärna som besökare i restaurangen ha, ha, ha...

Tack Cimmy för att du tog dig tiden att berätta om er själva och vilka tankar ni har kring restaurangen. Vi medlemmar ser fram emot att ha er på vår klubb och få smaka på er goda mat.

Jyrki Välimäki
Klubbchef

Kommentarer

Fler artiklar