Laholms GK - redo att möta framtiden...

Text & foto: Göran Tyrsing, SGA

Jag mötte upp Course Manager, Mattias Eriksson, och hans team till frukosten. Med en gång kände man att stämningen och teamkänslan var på topp. Alla greenkeepers var välkomnande, glada och framför allt trevliga och hjälpsamma mot varandra.

Trygg i rollen
Mattias är gammal på klubben, men ny sedan ett år i rollen som Course Manager. Jag frågade hur det kändes med den nya rollen. Hur är teamet? Känner du press, krav? Mattias sa att han kändes sig trygg i rollen. Mycket tack vare att teamet är så duktigt och alla vet precis vad som skall göras och framför allt hur det skall göras.

– Jag gillar inte att peka med hela handen och säga åt folk hur de skall göra, och det behövs inte här. Alla är jätteduktiga och villiga att göra sitt bästa. Och press från klubbchefen känns inte, inte någon negativ press i alla fall. Det är förbaskat mycket att göra och har varit så en lång tid nu. Men Jyrki Välimäki, klubbchefen, och vi på banan har ett jättebra samarbete.

Bra team
Det märktes att teamet klubbchef/banchef var riktigt bra. Klubbchefen, Jyrki, beskrev hur han och Mattias hade hjälps åt med att informera medlemmarna om banans förändringsprocess redan innan den var påbörjad.

– Jag skriver gärna fakta och siffror och så får Mattias ta tankar, känslor och förklaringar. Jag tycker det fungerar toppen säger Jyrki, och Mattias nickar instämmande.

Läs artikeln i sin helhet nedan...

Kommentarer

Fler artiklar