Vintergolf 20/21

Vintergolf för er över 18 år säsongen 2020-21.

Nu är den normala tävlingsverksamheten slut för i år, men för er som vill fortsätta att tävla så finns Vintergolfen.

Vi kommer att ha en herr och en damklass.

Vi startar torsdagen den 22 oktober och håller på fram till preliminärt den 11 mars 2021 med uppehåll 24 dec och 31 dec. Vi avslutar säsongen preliminärt den 18 mars med en separat tävling som inte ingår i sammandraget.

Vi kommer att ha reserverade starttider mellan 6.00 och 10.00 som vanligt och sista anmälningstid är 9.30.

Nytt för i år är att man blir placerad in i en 4-boll vid incheckningen (bollrännan avskaffas).

Startavgiften är 40 kr där 30 går till ronden och 10 till slutpriser och övriga kostnader.

Nytt för i år är betalning endast kan ske via swish (0704-824427 Bertil Johansson), ni som betalar för flera glöm ej att ange de andras namn.

Vi räknar endast 2/3 av möjliga ronder i sammandraget. Hur många det blir vet vi ej förrän i mars beroende hur vintern blir.

Poängfördelning i Order of Merit är följande:

1:a 50 poäng
2:a 45 poäng
3:a 42 poäng
4:a 40 poäng
5:a 39 poäng

... sedan fallande ordning med 1 poäng till sista plats där alla får 1 poäng.

Herrar spelar från gul eller röd tee.

Damer spelar från gul, röd eller orange tee.

Alla ronder måste spelas från samma tee-färg.

Vi spelar på Vallen när den är öppen och annars på Stegan.

Så länge som det är sommargreener kommer det att vara HCP-grundande ronder vilket GIT sköter om.

Vid spel på vintergreener så använder vi 80% av spelhandicapet (justeras i GIT).

Särskilda lokala regler gäller för vintergolfen.

Väl möt den 22 oktober 2020.

Eventuella meddelande om bokade starttider som kommer är av administrativ natur för att vi skall kunna köra resultaten i GIT.

• Golfbil och golfmoped kommer att vara tillåtet så tillvida det ej blir extremt dåliga väderförhållanden.
  • Vintergreenfee medlemskap kommer att erbjudas till icke medlemmar i Laholms golfklubb vilket ger rätt att delta i vår tävling.

/Bertil Johansson, Claes Johansson och Ulf Jönsson