Young Ladies – golf för damer 60+

Kära Young Lady spelare.
När vi avslutade vår golfsäsong i höstas hoppades vi givetvis att säsongen 2021 skulle se annorlunda ut. Att det normala nästan skulle kunna bli normalt igen.

Så är det tyvärr inte. Flera begränsningar har vi ställts inför och golfen har för många av oss varit en välbehövlig paus från eländet.

I höstas vidtog vi i YL alla försiktighetsåtgärder vi kunde, allt enl. Golfförbundets rekommendationer, för att kunna spela och samtidigt hjälpa till att begränsa smittspridning.

Situationen idag är inte bättre – ”ingen tävlingsverksamhet får förekomma”. Dvs inga gemensamma samlingar, inga lottade bollar.

Enbart sällskapsgolf är tillåtet. Sällskapsgolf är lika med att du spelar med personer du är trygg med - du väljer ditt sällskap. Hur löser vi detta? Vi har två val, antingen ställer vi in hela vårsäsongen och hoppas på ett bättre läge till hösten eller så spelar vi ”sällskapsgolf”. Vi i ledningsgruppen har haft ett möte om detta och tror och hoppas att vi kan ro iland någon form av spel.

Följande kommer att gälla:

 • Ingen planerad uppstart på Stegan. Rond 1 startar den 19/4 på Vallen.
 • Vårt startförbud, dvs den tid som är vikt för YL, försvinner. I stället kommer tiden mellan 08:00 och 10:00 att vara reserverad. (Den reservationen innebär enbart att herrar inte kan boka den, andra damer kan boka den). I stället förlänger vi starttiden till 13:00. Du väljer själv vilken tid du vill spela från tidig morgon och till sista tiden att gå ut, som är 13:00.
 • Du måste boka en starttid och det gör du antingen genom ett samtal till shopen eller via ”min golf”. Även om du likt innan får mejl hem om att du är inbokad till nästa veckas tävling, så måste du boka en starttid.
 • Du väljer medspelare i din boll som du är trygg med, 2-boll, 3-boll eller 4-boll. Allt är tillåtet. Ring och prata med varandra och boka gemensamt.
 • Det är även tillåtet att som medspelare ha en person som inte spelar i YL. Kan säkert kännas tryggare för många. Kravet är att personen har hcp och ett golf-id.

När vi släpper vårt startförbud innebär det att vem som helt kan boka dessa tider som vi är vana att ha för oss själva. Som ni säkert förstår kan vi inte göra anspråk på denna tid och sedan inte till fullo utnyttja den. Så vänta inte med att boka.

Och ni som väljer att spela med er partner, lämna den reserverade tiden, 08:00-10:00, till ”rena YL bollar”.

Övrigt:

 • Scorekort för du själv, om det känns bäst. Annars byter ni i bollen likt tidigare.
 • Betalning, 40 kr, kommer som vanligt att ske via swish. Vårt swishnr är 123 25 666 44
 • Anmälningslista och swishlapp kommer att finnas i en pärm utanför tävlingskansliet.

Vi vädjar till dig, som väljer att spela tidigt, att hämta pärmen och lägga den på plats. Pärmen står i vårt skåp. Tack!

 • Det är alltid viktigt att fylla i scorekortet tydligt. Vi lägger onödigt mycket tid på ”tolka” siffror. Hjälp oss med detta.
 • Har du skrivit fel, kryssa över det och skriv rätt siffra i rutan bredvid. Försök inte ändra en femma till en åtta osv.
 • När ni spelat klart, jämför scorekorten och har du inte skrivit ditt eget så be att få se det. Kan du läsa vad din markör har skrivit.
 • Tänk på att du är ansvarig för ditt scorekort. Glöm inte att signera, gärna med golf id.

Det här är självklarheter för de allra, allra flesta av er. Men ändå sitter vi där varje vecka och suckar.

Extra viktigt blir det om du väljer att spela med någon som inte spelar i YL. Då kommer vi inte att ha ett annat scorekort att jämföra med.

 • Efter spelad runda lägger du scorekortet i vår brevlåda vid omklädningsrummet.
 • Du som inte har någon speciell spelkompis att ringa, ta kontakt med någon av oss så hjälper vi till.

Vi passar på att hälsa Åsa Rosander välkommen till YLs ”ledningsgrupp” samtidigt som vi önskar Märit all lycka med det nya jobbet.

Så hoppas vi på en bra golfsäsong med en ”ny” och spännande bana samt att vi kan ro detta iland, med hjälp av er. Har du ngr frågor så hör gärna av dig till någon av oss.

Anita  070 966 98 66
Britt-Marie 070 205 92 22
Karin 073 078 62 99
Åsa 070 884 31 65


Ps, frågan om spel i en eller två klasser ligger av förklarliga skäl just nu inte högst upp på vår prioriteringslista. Intresset för en förändring har inte varit så stort hos er, vad vi kan tolka.

Med vänlig hälsning

Britt-Marie, Karin, Åsa och Anita